In the Air
Art News & Gossip

In the Air – Art+Auction's Gossip Column

Germany Picks Ai Weiwei, Dayanita Singh, And More Non-Germans for 2013 Venice Biennale

Pin It

Curator Susanne Gaenscheimer, who won the Golden Lion at 2011’s Venice Biennale, announced her program for the 2013 German pavilion on Wednesday. In a nearly unprecedented move, Gaenscheimer will present a show of four artists, none of whom are German: Ai Weiwei, Romuald Karmakar, Santu Mofokeng, and Dayanita Singh. The Museum of Modern Art Frankfurt (MMK) curator explained that, at least in terms of ideology, the 2013 pavilion will be a continuation of her transnational approach from last year’s posthumous presentation of Christophe Schlingensief, challenging the traditional formulations of national presentations such as the biennale.

In a statement, Gaenscheimer writes:

Both everyday life and the cultural landscape of Germany are determined by different religions, economies, and political approaches. This defines our everyday and leads to mutual enrichment as well as to confrontation. At the same time it is extremely evident that our society can no longer function without dialog, collaboration and the addressing of different philosophies and actual realities…The artists whom I invited and their works are representative of a number of issues resulting from the convergence of diverse ideologies and conceptions of life, which impact us most immediately today. In the context of the Venice-project it is important to me that these artists manage to expand our perspectives and give us access to the view of the other, sometimes in an uncomfortable way. Although they develop their works out of specific, local contexts, they establish a kind of universal visual language by integrating their individual experiences of internationality.

Hints have also been made regarding a collaborative effort by France and Germany on their 2013 Venice pavilions. The MMK indicated that Gaenscheimer will be in talks with Christine Macel, the curator of the French Pavilion and Chief Curator at the Musée National d’Art Moderne (the Centre Pompidou), and Anri Sala, France’s pick for 2013, about possible ways that the two presentations could be combined or in conversation, saying that more information will be available, “in the coming weeks.”

— Alexander Forbes

Tags: , , , , , , , ,

Pin It

Comments

  1. louis vuitton tote
    [url=http://www.glenbenson.com/louis-vuitton/louis-vuitton-bags-outlet.html]louis vuitton bags outlet[/url]

  2. After the governor’s comments,Michael Kors Handbags, bond futures extended gains while the won reversed early rises and share markets cut gains.

  3. Mohtarma Benazir Bhutto wanted to see the majority was respected and peace and tranquility should be allowed to prevail. The policy of reconciliation did not only aim at guiding the Muslim world what they should do but the same policy also contained sane advice for the countries of the West.

  4. BBC’nin sayfan?za yerle?tirilip i?letilen (“BBC Türk?e Haber Küpü”) yaz?l?m uygulamas?n? bilgisayar?n?za indirip BBC Türk?e Servisi i,Michael Kors?eri?ini g?rüntülemek i?in kulland???n?zda a?a??daki ko?ullar? kabul etmi? say?lacaks?n?z:

  5. As consensus grows for the important role that healthy bacteria play in the gut, Dunn hopes a new mind-set will emerge.

  6. In September arguin

  7. It may feel like a Disneyland version of Texas when you walk into the cavernous establishment in Irving formerly known as Cadillac Ranch (its name changed in January), and there’s definitely a corporate feel. But chef Troy Walker’s cooking is surprisingly good. Don’t miss his rack of wild boar. The waiter may push for medium, but it was spectacular cooked medium-rare: full of character and superb flavor. Just about everything’s Texas-sourced (that boar’s from Devine; catfish comes from Hughes Springs; bobwhite quail’s from Lockhart). Pass up the candy-sweet margaritas for one of the many Texas beers on tap. There’s a nice selection of Texas wines,Michael Kors Handbags, too. Or Dublin Dr Pepper! Local bands play Texas music every night but Monday.

  8. Odemwingie last played for Nigeria in a goalless draw against Rwanda in February 2012.

  9. Memang dia kecewa. Adam menjemput ku masuk ke dalam rumahnya.Hani. Bukan kawan-kawannya tidak tahu betapa dia sanggup mengikat perut semata-mata mahu membeli segala kelengkapan kameranya. software itu bukanlah software yang boleh dipandang remeh,“Yuhoo!”Siti terjerit-jerit kemudian@@@@@@@@@@“Longgood luckAdik doakan kau berjayaTak apakan aku tak hantar kauAdik takut lambat masuk attachment nanti”Sarah berasa serba salahKak longnya hanya menunjukkan thumb up“It’s okeyAku dah call cabJap lagi sampai kotKau tak sarapan dulu kedik”Sarah hanya menggelengSiti Munirah menghantar adiknya ke pintu hadapanSarah menurunkan cermin tingkap keretanyasesudah dia memanaskan enjin Gen-2 birunya“LongDon’t give upSiti Don’t give up”Sarah menyanyikan lagu hot kumpulan Plague of HappinessSengaja mengenakan akaknyaSiti yang mendengar sudah menayangkan buku limanyaSarah cepat-cepat lepas clush dan masuk gear untuk mengundurkan keretanyaBerdesup keluar dari pagar rumahHati tertawa kecil@@@@@@@@@@“Woi Apaiaku dengar hari ni nak masuk budak baharukanAku dengar-dengar Munir ekh”Yul yang baharu melintasi bilik Apai menegurNamun Apai masih membelek-belek pelan bangunan seliaannyaYul duduk di hadapan ApaiTangan mengetuk-ngetuk meja“Kau ni ganggu konsentrasi betul laAku cepuk laju-laju karang”Apai geramTak faham bahasa betulOrang dah tak layan kau tupergi la blah Ni taksibuk ambil tender jadi Cik Joyah CNN pulak“Hek eleh sentap nampak kawan”Apai buat muka malas“Do I careKau ni nak dapat gaji buta keBoleh pulak kau ajak aku sembang benda remeh dengan kau”Apai sarkastikSebenarnya malas nak melayanTak nampak ke kerja aku bertimbun nih“Tak laaku sebenarnya dari department HRAda la nak sahkan something tup-tup aku dengar diaorang duk cerita budak baharu tu akan jadi assistant kau”“Okey la tuAku pun tak menang tangan sekarang”Apai angkat kepala dari pelannya“Bertuah la kauAku ni dah lama nak orang lagi tapi Tan Sri tu tahi hidung masin”“Kalau Tan Sri tu kedekutkau pulak apaPaku dulang paku serpihkalau mengata orang kau tu yang tak sedar diri melebih-lebihDah laaku nak sambung kerja aku niBetter kau blah cepat”Yul tarik muka masamAlih-alih aku yang kena@@@@@@@@@@“Apaisaya kenalkan penolong baharu kamuApa-apa hal korang handle baik punya projek okeyJadi berkenalan laSaya ke bilik”HR company MrRajindran menuturDia pun berlalu pergiKini dalam bilik Apai hanya dia berdua dan SitiApa niWomanTak boleh pakai langsungCacat la imej aku nantiAku dah la serik kes dulu tuKenapa aku disuruh bekerja dengan insan bergelar wanita lagi nihRejected betulApai berdehem kecilSiti diam tidak berkutikMata disorotkan ke meja kerja Apai“Kau nak berdiri aje keSiapa nama kau niMunirAsal pelik nama”Apai gaya ego habisanSiti hanya menggeleng kepalanyaDiri dipaksa duduk di kerusi hadapan meja Apai“LadyTapi pakai nama lakiApa dah tak ada nick name yang bagus sekarang ke!Senior buli junior hmm rumlah alam kot hehehe. Selepas itu, bukanya sekarang. Such a crazy guy.

Add a Comment